Cheerios Koroška

Posted by
|

Glavni cilj Cheerios Koroška je bil včeraj več kot dosežen. Zbralo se je nekaj malega manj kot 30 ambicioznih, podjetnih, aktivnih, kreativnih in ustvarjalnih mladih, ki so se v »Kertovi bajti«, ustvarjalnici in co-working prostorih v izgradnji, ki se je mimogrede uvrstila med finaliste projektov Snovalca s svojo izmenjavo co-workinga, družili skoraj do desetih zvečer.

»Na takšnih dogodkih se večkrat srečajo tudi kasnejši poslovni partnerji, soustanovitelji podjetij/startupov, mladi dajejo svoje ideje sovrstnikom v kritiko, večkrat se na kakšnih dogodkih gosti tudi goste, ki podajajo svoje poglede na tematiko, zaposlovalci v tujini na takšnih dogodkih iščejo kadre, prav tako pa je priložnost za vse in tudi tiste brez služb, da ponudijo svoje znanje širši okolici.« je znal povedati Tine Hamler iz Peeksterja, startupa ki je zmagal leta 2012 na TSStartupu, zadnje leto pa so izpilili svojo idejo in pridobivali poznanstva v znanem londonskem podjetniškem pospeševalniku Wayra. Prav takšni dogodki so namreč stalnica in dosegajo veliko popularnost v tujini.

Zadovoljni obiskovalci so bili mnenja, da je na Koroškem manjkal takšen dogodek in komaj čakajo na naslednjega, ki je načrtovan čez dober mesec v Radljah. Ustvarjanje skupnosti se je torej začelo! Nekaj utrinkov iz včerajšnjega dogodka:

Živahna debata
Cheerios Koroška
Vzpostavljanje poznanstev
Zadovoljni obiskovalci

20140314_190648

O »Cheerios Koroška«:Dogodek ima takšno ime iz dveh razlogov: 1. Cheerio je britanski izraz za pozdrav in kot zdravica. 2. Cheerios Efekt je izraz za fizikalni pojav v hidrodinamiki in hidrostatiki pri katerem se plavajoči objekti združujejo. Kar sta tudi dva glavna cilja dogodka, torej druženje ob prijetnem ambientu in ustvarjanje skupnosti ambicioznih, podjetnih, ustvarjalnih in aktivnih mladih.